muftija beogradske Islamske zajednice Srbije,
glavni vojni imam Vojske Srbije i izvršni direktor
Halal agencije Srbije. Rođen 1970 godine u Beogradu.

Beogradski muftija: Egipat se bavi svim civilizacijama..i zahvaljujemo predsedniku Sisiju

Šeik Mustafa Jusuf Spahić, beogradski muftija, rekao je da se Egipat bavi svim religijama i civilizacijama, pa volimo doći u Egipat jer je on majka sveta, zahvalivši Egiptu i predsedniku Sisiju.

Dodao je beogradski muftija u izjavi za Sada Al-Balad, želimo da nas Al-Azhar posetiti i pruži nam podršku, napominjući da nas naučnici Al-Azhara teraju da osetimo duh religije i bili bi srećni da budu sa nama tokom meseca ramazana.

Beogradski muftija je nastavio: Diplomirao sam u Beogradu i mi u Srbiji dvadeset godina živimo u ratu, ali sada se situacija smirila i pokušavamo da se približimo i suživimo sa svima, napominjući da imamo oko 600.000 muslimana u Srbiji.

Naglasio je da su fetve mladih ljudi trenutno dominantne fetve, a oni kao naučnici pokušavaju ih osvestiti o tome šta se oko njih događa i drže ih dalje od ekstremističkih grupa.

On je napomenuo da u Srbiji prate hanefijsku školu mišljenja, a unutar vojske osnovali su tri džamije, a za srpsku vojsku postoji imam i muftija, imaju islamsku školu i islamski fakultet.

Naglasio je da nam je sada najpotrebnije poznanstvo i komunikacija s drugima, uspostavljanje verskog dijaloga i diskusije te iznošenje ideja i prijedloga, napominjući da je potrebno ujediniti redove muslimana širom sveta i proširiti aktivnost religija i međusobnih dijaloga.

Izvor : https://www.elbalad.news/4929731

Kontakt

mustafa jusufspahić © 2021 Sva prava zadržana