muftija beogradske Islamske zajednice Srbije,
glavni vojni imam Vojske Srbije i izvršni direktor
Halal agencije Srbije. Rođen 1970 godine u Beogradu.

MUFTIJA BEOGRADSKI I DIREKTOR VAKUFSKE DIREKCIJE – BEJTUL MALA UGOSTILI GENERALNOG DIREKTORA VLADAREVOG DVORA, VLADE DUBAIJA

Beograd 17. septembar 2021.

 
Muftija beogradski, Mustafa ef. Jusufspahić, i direktor Vakufske direkcije – Bejtul mala, gospodin Musa Abu Sabiah, ugostili su njegovu ekselenciju Muhameda Al Šijbanija, generalnog direktora Vladarevog dvora, Vlade Dubaija.

 
Uvaženom gostu iz Emirata predstavljen je rad Islamske zajednice Srbije i način na koji je organizovana. Njegovoj ekselenciji je predočeno da Islamska zajednica okuplja sve muslimane Srbije bez obzira na nacionalnu pripadnost, te da je dijalog i dobar odnos sa pripadnicima drugih religija i verskih zajednica, još od rahmetli Hamdije ef. Jusufspahića, bio njen način i metod delovanja. Domaćini su poručili kako se dobri odnosi između Republike Srbije i Emirata tiču i muslimana Srbije, te je istaknuta želja da se dobri odnosi dve države, što je u obostranom interesu, osnaže i pojačaju.

 
Podsetimo, njegova ekselencija Al Šijbani je i član upravnog odbora i izvršni direktor Investicione korporacije Dubai, potpredsednik Vrhovnog fiskalnog komiteta Dubaija. Član Izvršnog saveta Dubaija, pravnog subjekta koji nadgleda i podržava vladina tela u Emiratima. On je takođe i predsednik Islamske banke Dubaija (DIB) i član upravnih odbora nekoliko vladinih organizacija u UAE, kao što su Dubai World i Dubai Aerospace Enterprise (DAE) Limited.

 

Kontakt

mustafa jusufspahić © 2021 Sva prava zadržana