muftija beogradske Islamske zajednice Srbije,
glavni vojni imam Vojske Srbije i izvršni direktor
Halal agencije Srbije. Rođen 1970 godine u Beogradu.

NOVI KOORDINATOR TIKA-E I PREDSTAVNIK DIJANETA UGOŠĆENI U PROSTORIJAMA UPRAVNE ZGRADE ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE

27.oktobar 2021. godine

Gospodin Mehmet Mete Anič, koordinator TIKA-e, i Ertuğrul Coşkun, savetnik za socijalna i verska pitanja pri ambasadi Republike Turske u Beogradu, ugošćeni su u prostorijama upravne zgrade Islamske zajednice Srbije.

Sastanak, koji je protekao u bratskoj ali i poslovnoj atmosferi, je trajao dugo. Njega je otvorio muftija beogradski Mustafa ef. Jusufspahić, koji je poželeo dobrodošlicu gospodinu Aniču, te mu predstavio funkcionisanje Islamske zajednice Srbije, njene institucije, Beogradsku medresu, Fakultet islamskih nauka kao i Vakufsku direkciju.

S obzirom na to da se TIKA bavi restauracijom i održavanjem starih vakufa, gosti su upoznati od strane braće Jusufspahić, Muhamed efendijom i Mustafa efendijom, o stanju turbeta, Bajrakli džamije u Beogradu, kao i džamije u Nišu, o njihovom istorijatu te problemima koji ih prate.

Direktor Vakufske direkcije, Musa Abu Sabiah, goste je upoznao sa aktivnostima Direkcije, sa angožavanjem na prikupljanju dokumentacije za početak restauracije Bajrakli džamije, beogradske džamije kao glavnog vakufa Islamske zajednice Srbije. On ih je takođe upoznao i sa postojanjem preko 13 novih džamija koje su izgrađene preko Vakufske direkcije u poslednjih 20 godina.

Na kraju sastanka, gospodin Abu Sabiah je pozvao goste na otvaranje novoizgrađene džamije u Vojvodini, u gradu Pančevu.

Kontakt

mustafa jusufspahić © 2021 Sva prava zadržana