muftija beogradske Islamske zajednice Srbije,
glavni vojni imam Vojske Srbije i izvršni direktor
Halal agencije Srbije. Rođen 1970 godine u Beogradu.

SAVETOVANJE I ISPRAĆAJ IZASLANIKA ODBRANE VOJSKE REPUBLIKE SRBIJE

SAVETOVANJE I ISPRAĆAJ IZASLANIKA ODBRANE VOJSKE REPUBLIKE SRBIJE

14. oktobar 2021. godine

I ove godine, kao i niz godina unazad, u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice Srbije u Beogradu – na Fakultetu Islamskih nauka održano je predavanje za izaslanike odbrane Vojske Republike Srbije – ovoga puta predavanje je održano za izaslanike koji stupaju na dužnost u Libanu, Alžiru, Siriji, Turskoj, Crnoj Gori, Nemačkoj i Poljskoj.

Izaslanici odbrane Vojske Srbije su atešei pri ambasadama Srbije u svetu, pa im je vojni muftija – beogradski, Mustafa ef. Jusufspahić, kao muftija sa velikim iskustvom koji poznaje arapski svet i dugo godina je pripadnik Vojske Republike Srbije, bio najadekvatniji za domaćina i predavača.

Tokom posete razmenjena su mušljenja, data su uputstva za ponašanje u tom delu sveta, pojašnjeni su neki arapski izrazi sa kojima će se svakako susresti izaslanici odbrane u arapskim državama.

Na kraju sastanka, muftija Jusufspahić je poželeo sreću i uspeh u radu novim vojnim izaslanicima, te je njima i svima u svetu poželeo mir i ugodan život, podsetivši na islamski pozdrav – Esselamu alejkum u značenju neka je na Vas Mir i spas Božji, kao životnu poruku i obrazac ophođenja čoveka prema čoveku gde prilazimo s mirom i želimo mir i spasenje za sve ljude.

Kontakt

mustafa jusufspahić © 2021 Sva prava zadržana