muftija beogradske Islamske zajednice Srbije,
glavni vojni imam Vojske Srbije i izvršni direktor
Halal agencije Srbije. Rođen 1970 godine u Beogradu.

U BEOGRADU JE U TOKU SVETSKO PRVENSTVO U BOKSU

Učesnici Svetskog prvenstva u boksu islamske veroispovesti, i pored takmičenja i obaveza koje ih očekuju, 27. oktobra su došli da obave molitvu u beogradskoj Bajrakli džamiji. Tu su se upoznali sa muftijama, braćom Jusufspahićima, koji su ih zajedno sa našim predsednikom Bokserskog saveza Srbije, Nenadom Borovčaninom, primili i ugostili kafom, čajem i hurmašicama.

Pre više od 4 decenije u istoj džamiji, u našem glavnom gradu, bio je primljen na isti način svetski as, svima poznat Muhamed Ali, koji je bio gost tadašnjeg muftije beogradskog, rahmetli Hamdije Jusufspahić.

Na kraju posete, sadašnji beogradski muftija – Mustafa ef. Jusufspahić zaključio je da je u Bajrakli džamiji klanjalo mnogo ljudi, veliki broj poznatih sportista među kojima je bio i Muhamed Ali, te da će se raditi na tome, kroz mnogobrojne sportske aktivnosti i projekte, da na sledećem Svetskom prvenstvu u boksu, kao i na takmičenjima u ostalim sportovima učestvuju i beogradske džematlije koje će na sportskim manifestacijama predstavljati našu državu.

Kontakt

mustafa jusufspahić © 2021 Sva prava zadržana